top of page

Anouck Mees

Anouck studeerde af als kinesitherapeute met specialisatierichting muskuloskeletale aandoeningen aan de Universiteit van Antwerpen. Ze specialiseerde zich nadien verder in de manuele therapie door het volgen van een postgraduaat-opleiding aan de Universiteit van Gent, om haar behandelingen nog verder te kunnen verfijnen.

 

Anouck begeleidt patiënten in hun revalidatie van diverse aandoeningen aan het bewegingsapparaat, zoals post-operatieve revalidatie, overbelastingsletsels en sportblessures. Waarbij de combinatie van passieve technieken (therapeut voert uit) en actieve technieken (patiënt voert uit) de hoeksteen van haar behandeling vormt.

 

Vanuit haar vroegere hobby, namelijk dansen, is haar interesse voor het menselijk lichaam en het bewegingsstelsel gegroeid. Na er zelf vijftien jaar lang dansles te volgen, geeft Anouck nu core stability groepslessen in de dansschool. Het doel van deze lessen is zowel de preventie van verscheidene klachten (rugklachten, knieklachten, enz.) als het onder controle houden van reeds bestaande klachten, door middel van mobiliteits-, kracht- en stretchoefeningen.

bottom of page