Anouck Mees

Anouck  studeerde af als kinesitherapeute met specialisatierichting muskuloskeletale aan de universiteit van Antwerpen. Ze specialiseert zich momenteel verder in de manuele therapie door het volgen van een postgraduaat-opleiding aan de Universiteit van Gent, om haar behandelingen nog verder te kunnen verfijnen.

Anouck beoefent al vijftien jaar lang haar hobby, namelijk dansen. Vanuit deze hobby is haar interesse voor het menselijk lichaam en het bewegingsstelsel gegroeid.
In de dansschool geeft Anouck sinds dit jaar core stability groepslessen. Het doel van deze lessen is zowel de preventie van verscheidene klachten (rugklachten, knieklachten, enz.) als het onder controle houden van reeds bestaande klachten, door middel van mobiliteits-, kracht- en stretchoefeningen.

Anouck begeleidt patiënten in hun revalidatie van diverse aandoeningen aan het bewegingsapparaat, zoals post-operatieve revalidatie, overbelastingsletsels en sportblessures. Waarbij de combinatie van passieve technieken (therapeut voert uit) en actieve technieken (patiënt voert uit) de hoeksteen van haar behandeling vormt.