top of page

BEHANDELINGEN

 

ACUPUNCTUUR


Acupunctuur is een geneeswijze die ongeveer 3500 jaar geleden haar oorsprong kende in China.

Het vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.


De werking van acupunctuur berust op het herstellen van het evenwicht tussen Yin en Yang.

Deze twee tegengestelde krachten lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen uit balans geraken. Indien dit gebeurt wordt men “ziek”.

De Yin en de Yang lopen in onzichtbare banen welke meridianen worden genoemd.. Alle meridianen vormen een energienetwerk waarop de acupunctuurpunten liggen.

Elke meridiaan hoort bij een orgaan , dus alle acupunctuurpunten staan in contact met een orgaan of met een bepaalde functie.


Met acupunctuur kunnen we ziekten genezen of ook preventief werken. Men kan er ook pijn mee bestrijden.

In de acupunctuur wordt niet enkel op het geheel van de klachten, de symptomen gewerkt. Er wordt naar de oorzaak van een probleem gezocht en op deze manier komt men niet slechts tot een tijdelijke maar vaak tot een blijvende oplossing.

Met acupunctuur worden de helende krachten van het lichaam aangesproken en herstelt het lichaam zich en verdwijnt de pijn. Er gebeurt iets helend, geen onderdrukking of camouflage van de pijn.


De acupunctuur ziet de mens als één geheel : lichaam en geest.

Hierdoor kan men door middel van acupunctuur lichaam en geest harmoniseren. Men kan dus zowel lichamelijke als geestelijke klachten verbeteren.

Er is een constante wisselwerking tussen lichaam en geest. Onze geest beïnvloedt ons lichaam (en de klachten) en het niet goed functioneren van ons lichaam beïnvloedt onze geest.

Het effect van acupunctuur is dat mensen levenslustiger, weerbaarder, solieder, soepeler, alerter, helderder, stressbestendiger, enz worden en minder vatbaar zijn voor gemoedswisselingen, depressiviteit en ziekten.

bottom of page