top of page

Ellen van Hoeydonck

Ellen Van Hoeydonck behaalde in 2008 haar Master in de kinesitherapie. Na enkele jaren in een groepspraktijk gewerkt te hebben, kwam ze in 2013 terecht in de ontwikkelingshulp. Ze reisde naar Ayacucho, Peru, om daar in een revalidatiecentrum ‘Wasi esperanza’ (“Het huis van de hoop”) te werken met kinderen met een beperking uit gezinnen in extreme armoede. Ze gaf opleidingen aan de plaatselijke kinesisten en behandelde zelf vooral jonge kinderen met neurologische aandoeningen. Hier werd haar passie voor het werken met kinderen en ouders alleen maar groter. Ook de interesse in ons neurologisch systeem en onze normale motorische ontwikkelingen groeide. 

 

Na 3,5 jaar in de bergen keerde ze terug naar België, waar ze slaagde in het Postgraduaat in de pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen. Zo rolde ze in het werken met baby’s en jonge kinderen met diverse problemen in hun motorische ontwikkeling. 

 

Door het intensief werken met kinderen binnen een systeem van ouders en anderen, begon bij Ellen de nood te groeien om in haar therapie lichaam en geest samen te brengen. Hierdoor startte ze eind 2019 de Integrative Baby Therapy (IBT) in Bristol. In deze therapie wordt er gekeken welke invloed onze geboorte, wat gezien wordt als een traumatische ervaring, heeft op het verdere verloop van onze psychologische ontwikkeling.

bottom of page